3D TV


Aţi întâlnit-o deja în cinematografe — o imagine atât de realistă încât ai impresia că poţi să atingi oamenii şi obiectele pe care le vezi. Acum puteţi trăi experienţa 3D acasă, în propria sufragerie!

 

La finele lui ianuarie 2010, la mai puţin de şase ani de la prima transmisie HDTV europeană, a avut loc premiera mondială a transmisiei publice 3DTV. Oaspeţii din nouă localuri britanice selectate din Londra, Manchester, Cardiff, Edinburgh şi Dublin au avut ocazia de a urmări prima transmisie în direct a unui eveniment sportiv în format 3D. Meciul din Premiere League dintre Arsenal și Manchester United (1-3) a fost prima transmisie 3D de pe poziția ASTRA 28,2ºE.  

 

Atracţia exercitată de 3D este evidentă. Avatar, filmul 3D realizat in 2009 de James Cameron, a avut un succes de casă incredibil, iar comentatorii din industrie estimează că apetitul telespectatorilor pentru 3DTV va fi la fel de entuziast.

 

SES ASTRA acordă o mare importanţă şi evoluţiei viitoare a transmisiilor 3D. În mai 2010 a lansat un canal demonstrativ 3D gratuit (free-to-air) de pe poziţia sa 23,5°E în cadrul Târgului Anga Cable Show 2010 de la Koln, Germania.

Pentru a vă putea bucura de canalul demonstrativ ASTRA 3D, veţi avea nevoie de un televizor compatibil 3D, ochelari 3D şi receptor HD. Vă puteţi delecta cu conţinut 3D de înaltă calitate constând în sport, muzică şi divertisment.