SES va construi un nou teleport pe Insula Man

SES S.A. (Euronext Paris și Bursa de Valori Luxemburg: SESG) a anunțat că SES Satellite Leasing (SESSL), ramura SES pentru investiții antreprenoriale, intenționează să extindă operațiunile satelitare SES prin construirea unui nou teleport, care va avea câteva stații de comandă pe Insula Man.

Teleportul, care se estimează a fi dat în funcțiune în anul 2017, va fi o instalație de ultimă generație, cu telemetrie prin satelit, capacități de gestionare și TT&C (monitorizare și comandă), alături de o gamă largă de servicii de teleport, cum ar fi legături ascendente (uplink), descendente (downlink) și servicii de contribuții pentru radiodifuzori și centre de date.

“Investițiile SES în teleportul performant de pe Insula Man vor consolida și mai mult oferta noastră de infrastructură, în avantajul tuturor clienților noștri, ” a declarat Martin Halliwell, Chief Technology Officer, SES.

Laurence Skelly, ministrul pentru Dezvoltare Economică în guvernul Insulei Man a adăugat: “Insula Man are reputația de a fi un laborator de testare pentru noi tehnologii inovatoare. Avem o infrastructură solidă și sisteme de telecomunicații pe măsură, oferim sprijin companiilor în formare, și toate acestea au atras interesul unei game largi de companii și sectoare tehnologice. Principala activitate a departamentului nostru constă în atragerea de viitoare investiții, iată de ce vom continua să sprijinim eforturile industriei pe măsură ce aceste noi tehnologii uluitoare se concretizează. ”

În prezent, SES deține peste 30 de teleporturi, inclusiv cele ale filialelor sale O3b Networks și MX1 și alte teleporturi partenere.